6 Adımda Profesyonel Gelişim Eğitimi: Eğitime Dair YansımalarTüm Etkinlikler
ŞUB

6 Adımda Profesyonel Gelişim Eğitimi: Eğitime Dair Yansımalar

Yıldız Teknik Üniversitesi Eğitim Fakültesi destekli Tasarımcı Öğretmen ekibi 24 Kasım ve 1 ocak tarihleri arasında  öğretmenlerden en beğendikleri ders tasarımları alındı. Gelen tasarımlardan en iyi tasarıma sahip 30 öğretmen, altı modülden oluşan iki günlük eğitime katılmaya hak kazandı. 1-2 Şubat 2017 günü Yıldız Teknik Üniversitesi’nde eğitim gerçekleşti. Çalışma, Eğitim Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Mustafa Arslan’ın konuşması ile başladı. Bir sonraki aşamada birinci modül olan “Öğrenme Modülü” ne geçildi. İkinci modül “Yöntem Modülü” ve ardından üçüncü modül olan “Sınıf Yönetimi Modülü” çalışıldı. Dördüncü modül “Teknoloji Modülü” uygulamalı olarak çalışıldı. İkinci gün ısınma çalışması ile güne başlandı. Daha sonra “Ölçme Modülü” ve altıncı modül olan “Tasarım Modülü” ile UbD tasarım modeli ölçütlerine göre katılımcılar tasarımlar gerçekleştirdi.

Eğitim sonunda,  programa katılan öğretmenlerin eğitim ile ilgili görüşlerinden örnekler:

“ Kendini eğitime adamış faklı okullardan gelen öğretmenlerle çalışma fırsatı verdiği için verimli bir eğitim oldu”

“Üniversite kökenli bir ekibin başlattığı bu eğitimin eğitim dünyasındaki boşluğu, Üniversite ayağındaki desteği ile doldurduğu düşüncesindeyim.”