Flora ve Fauna Sergisi 250 Fotoğrafla AçıldıTüm Etkinlikler
MAY

Yıldız Teknik Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nde bu yıl ikincisi düzenlenen “Yıldız ve Davutpaşa Kampüsünde Ödüllü Fotoğraf Yarışması ve Sergisi”  Eğitim Fakültesi A-Blok’ta açıldı.  Doç. Dr. Meryem Hayır Kanat tarafından düzenlenen serginin açılışını Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Arslan yaptı. Serginin açılışına Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Mustafa Sağdıç, Eğitim Fakültesi Genel Sekreter Yardımcısı Doç. Dr. Şahin Oruç, Eğitim Fakültesi Bölüm Başkanı Selim Hilmi Özkan katıldı. Akademisyenlerin ve öğrencilerin büyük ilgi gösterdiği fotoğraf sergisinde 8 kategoride 24 ödül verildi.

Flora ana başlığı altında Ağaçlar kategorisinde Tuğba Yolcu “Ayva Ağacı” fotoğrafı, Çalılar kategorisinde Rumeysa Bayram “Leylak” fotoğrafı, Çiçekler ve Otlar kategorisinde Suna İlze “Kazayağı Çiçeği” fotoğrafı ve Mantarlar kategorisinde Kübra Yılmaz “Ağaç Mantarı” fotoğrafı ile birinci oldu.

Fauna ana başlığı altında Kuşlar kategorisinde ise Ömer Furkan Temiz “Kara Karga” fotoğrafı, Memeliler kategorisinde Berk Sudan “Köpek ve Kardan Adam” fotoğrafı, Sürüngenler kategorisinde Kübra Polatöz “Salyangoz” fotoğrafı ve Böcekler ve Örümcekler kategorisinde Aleyna Paşahan “Kelebek” fotoğrafı ile birinci oldu.

Flora ve Fauna Fotoğraf Sergisi (Eğitim Fakültesi A-Blok)

Fotoğraflar nasıl puanlandı?

Öğrenci ve akademisyenler sergiye Yıldız ve Davutpaşa kampüslerinde çektikleri 500’ün üzerinde fotoğrafla katıldı. Katılımcılar fotoğraflarını fotosergi.com üzerinden gönderdi.  Fotoğraflara Bilim Kurulu’ndaki 21 akademisyen tarafından belirlenen kriterlere göre site üzerinden 0 ile 100 arasında puan verildi. Bilim Kurulu’ndaki üyelerin verdikleri puanların ortalaması alınarak kategorilere göre sıralama yapıldı. Bu sıralama sonucu sergiye katılan fotoğraflardan 250’si sergilenmeye değer bulundu.

Sergi Düzenleme ve Bilim Kurulu üyeleri

Fotoğraf Sergisi, Doç. Dr. Meryem Hayır Kanat yürütücülüğünde Doç. Dr. Mustafa Sağdıç, Doç. Dr. Ünsal Umdu Topsakal, Doç. Dr. Aslı Görgülü Arı, Doç. Dr. Hakan Akçay ve Dr. Genç Osman İlhan tarafından düzenlendi.

Flora ve Fauna Sergisi Bilim Kurulu’nda Yıldız Teknik Üniversite’sinden Doç. Dr. Hakan Akçay, Doç. Dr. Aslı Görgülü Arı, Doç. Dr. Remziye Ceylan, Doç. Dr. Meryem Hayır Kanat, Doç. Dr. Şahin Oruç, Doç. Dr. Selim Hilmi Özkan, Doç. Dr. Mustafa Sağdıç, Doç. Dr. Mustafa Şeker, Doç. Dr. Ünsal Umdu Topsakal, Doç. Dr. Seza Sinanlar Uslu, Doç. Dr. Mustafa Yeşilyurt, Dr. Elif Bahadır, Dr. Genç Osman İlhan, Dr. Mehmet Emin Kahraman ve Yıldız Teknik Üniversitesi Sanat Eğitimi Uzmanı Mukadder Özdemir yer aldı.

Sergi Bilim Kurulu’na farklı üniversitelerden akademisyenler de destek verdi. Kurula, Gazi Üniversitesi Coğrafya Eğitimi’nden Prof. Dr. Ülkü Eser Ünaldı, Marmara Üniversitesi Coğrafya Bölümü’nden Prof. Dr. Cemalettin Şahin, İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi’nden Prof. Dr. İlyas Topsakal, Ege Üniversite’nden Doç. Dr. Arife Karadağ ve Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Coğrafya Bölümü’nden Dr. Ali Yiğit katıldı.

Flora ve Fauna Sergisi’nin sekreteryası  Sevdanur Çelen, Uğur Akar ve Fulden Hazır tarafından gerçekleştirildi. Serginin sitesi, broşürleri ve logosu Kamil Kanat tarafından hazırlandı.